Cum sa cititi corect dimensiunea anvelopei pe partea laterala a acesteia

Cum sa cititi corect dimensiunea anvelopei pe partea laterala a acesteia

Pentru a primi informatii cat mai exacte apelati la dealerii autorizati. Acestia va vor intreba dimensiunea anvelopei. Nu ai nicio idee, nu stii.

Tot ce stiti despre anvelopele dumneavoastra este ca sunt negre si rotunde si se rotesc in timpul mersului. Unde puteti gasi toate aceste informatii?

Iata un mod simplu de a gasi dimensiunea anvelopei scrisa pe partea laterala a acesteia

Cautati o structura numerica ca in acest exemplu: P225/ 50R17. Aceasta se gaseste de-a lungul partii exterioare a peretelui lateral. Poate fi la baza anvelopei, deci este posibil sa fie nevoie sa o cititi cu capul in jos.

Prefixul "P" indica tipul de serviciu al anvelopei. P este o anvelopa pentru masini cu pasageri. Alte tipuri obisnuite sunt LT pentru utilizarea camioanelor usoare, T pentru utilizarea temporara ca si pentru anvelopele de rezerva si ST numai pentru utilizarea remorcilor speciale.

Primul numar, 225, este latimea benzii de rulare a anvelopei masurata in milimetri.

Numarul, 50, este profilul anvelopei. Profilul este inaltimea pneului de la sol la janta masurata ca si procentaj. In acest exemplu, inaltimea anvelopei este de 50% din latimea anvelopei.

Litera care urmeaza, R, indica tipul de constructie a anvelopei. R se refera la o anvelopa radiala. O alta optiune, desi mai putin frecventa, este ZR care indica faptul ca anvelopa este evaluata pentru viteza mare.

Ultimul numar din secventa, 17, indica dimensiunea jantei pentru anvelopa masurata in inci.

Din punct de vedere istoric, s-au folosit alte tipuri de anvelope care nu mai sunt acum obisnuite. D a indicat constructia diagonala sau stratul de polarizare, iar B a fost folosit pentru anvelopele cu banda. Ambele constructii sunt extrem de neobisnuite pentru anvelopele moderne.

Citeste si despre: top 10 probleme de siguranta a anvelopelor pe care fiecare proprietar trebuie sa le cunoasca

Sursa foto: continentaltire.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului de comunicatie al modulului de comanda a tractiunii - tensiuna ridicata.

Manoperele de intretinere periodica a masinii sunt necesare pentru a asigura o durata lunga de viata a masinii, dar si functionarea acesteia.

Acest cod se refera la eroarea senzorului pozitiei arborelui cotit - tensiune ridicata.

Semnele obisnuite ale bieletelor barei stabilizatoare defecte includ cloncanitul sau scartaitul in zona rotilor, o manevrare grea si un volan care joaca.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.