De ce ramane pedala de frana in podea?

De ce ramane pedala de frana in podea?

Pedalele de frana functioneaza de obicei in mod normal, astfel incat pedala de frana nu se afunda in podea, ci doar reactioneaza la intensitatea pe care soferul o aplica in mod corespunzator.

Daca pedala se afunda in podea, exista cu siguranta o problema.

Cauze principale

Din punct de vedere tehnic, exista 2 motive principale pentru care pedala de frana se afunda in podea. Unul dintre motive este ca sistemul de franare pierde presiune de la o scurgere a lichidului de frana. Scurgerile pot proveni de la conducta de frana si de la pistonul de frana din etrier.

Un alt motiv este din cauza cilindrului principal al franei care permite lichidului sa treaca de etansarile interne. Acest cilindru este locul in care are loc actiunea de crestere a presiunii lichidului de frana.

Daca cilindrul de frana nu functioneaza corect, sistemul de franare nu va fi la fel de puternic riscand sa se defecteze.

Citeste si despre: pedala de frana moale

Sfaturi de diagnosticare si rezolvare a problemei pedalei de frana

Partea pozitiva este ca, atunci cand pedala de frana este in podea, este foarte usor de diagnosticat, deoarece nu exista multe posibilitati de a se intampla acest lucru.

Partea minunata este ca puteti diagnostica singuri problema. In cazul in care pedala de frana se apasa pana in podea, exista cateva actiuni care trebuie facute pentru a remedia problema.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati nivelul lichidului de frana. Daca lichidul este suficient, inseamna ca nu exista nicio scurgere. Daca lipseste lichid sau nu este deloc, inseamna ca sigur exista o scurgere de lichid.

In cazul unei scurgeri, trebuie sa verificati toate conductele de frana de pe toate cele patru roti, pentru a observa daca sunt scurgeri din conducte.

In cazul in care conductele de frana sunt uscate, inseamna ca nu sunt scurgeri. Daca observati o scurgere pe una dintre cele patru roti, inseamna ca ati gasit problema. Pentru a o rezolva, scoateti roata, schimbati cilindrul rotii si reparati conductele.

Al doilea lucru pe care il puteti face este sa verificati cilindrul principal al sistemului de franare. Acesta are 2 seturi de etansare care odata cu trecerea timpului se pot uza si cauza scurgeri.

Daca se detecteaza acest lucru, cilindrul va trebui inlocuit cu unul nou. Este recomandat sa fie inlocuit cu unul nou, deoarece unul deja folosit nu va dura mult sau nu va fi functional de la bun inceput.

Este foarte important sa mentionam ca, in cazul in care detectati scurgeri, nu incercati sa conduceti vehiculul, deoarece sistemul de franare nu va functiona corespunzator si nu este sigur. In schimb, incercati sa rezolvati problema, daca nu puteti sa o gestionati singur, atunci apelati la ajutorul unor mecanici.

Citeste si despre: masina pierde lichid de frana

Sursa foto: fineartamerica.com, bestwreckerservice.com, pinterest.com

Articole similare
Probleme cu clapetele swirl la Alfa Romeo?

Probleme cu clapetele swirl la Alfa Romeo?

Ce sunt clapetele swirl si de ce este cea mai comuna problema la Alfa Romeo?

Cand trebuie facuta revizia unei masini noi?

Cand trebuie facuta revizia unei masini noi?

Ai cumparat o masina nou nouta? Cand trebuie sa ii faci rezivia si ce trebuie sa ii schimbi in functie de numarul de kilometrii.

Cod eroare OBD2 P0592

Cod eroare OBD2 P0592

Acest cod se refera la eroarea circuitului electric al pilotului automat - zona B - tensiune slaba.

Ce inseamna martorul luminos ABS?

Ce inseamna martorul luminos ABS?

S-a aprins martorul ABS si nu mai functioneaza. Este sigur sa conduc cu martorul luminos al ABS-ului aprins?