Audi A4 B5 1.8 Turbo Quattro pareri

Sfaturi achizitie

Ce ii sfatuiti pe cei care isi doresc o astfel de masina?

Purtan Vlad
Purtan Vlad a raspuns:

Recomand cu toata increderea atat benzina cat si diesel, preferabil sa fie quattro.

Tabacu Rareș
Tabacu Rareș a raspuns:

Pai sa aiba grija cand o cumpara prima data. Sa aiba lista bine facuta cu probleme ei si sa le caute inainte sa dea banii. In rest nu prea am ce sa-i zic, ca daca ajungi sa-ti iei o astfel de masina, cam o cauti, stii un pic in ce te bagi.

Luci Boari
Luci Boari a raspuns:

Cum o intretii asa o ai!😉

Ionuț Marius Vișan
Ionuț Marius Vișan a raspuns:
Manuala, 1.8t daca se poate cea de 190hp. Automata doar daca ii stii istoricul si a fost intretinuta corespunzator, Audi quattro doar daca.

La ce ar trebui sa fii atent cand iti cumperi un Audi A4 1.8 T (150 Hp) quattro ?

Purtan Vlad
Purtan Vlad a raspuns:

In primul si primul rand la cardan sa nu existe ,,joc", costa o groaza de bani sa il repari. In al doilea rand sa fie atenti la motor cum merge, cum schimba masina, sa faca un test inainte de a da banii pe ea.

Tabacu Rareș
Tabacu Rareș a raspuns:

Problemele ei specifice, de ex: depuneri de ulei la supape, bucsele si articulatiile suspensiei multi-brat, eventuale scurgeri la cutie/diferential, starea traseului de vid (daca sunt scurgeri de vid, daca exista vreo supapa gripata), turbina evident, scurgeri de ulei pe partea pasagerului pe motor, luminile de marsarier (pentru ca la VAG am vazut ca este o tendinta ca acel comutator de pe cutie sa renunte la viata), verifica jocul in volan si asculta dupa un hasait si/sau scartaieli in coloana de directie care inseamna coliere si rulmenti ce trebuie inlocuiti. Cheia mai poate avea probleme cu imobilizatorul, asa ca asigura-te ca ajungi acasa fara sa se opreasca motorul pe DN. Daca se poate sa verifici bobinele ca au tendinta sa mai crape. Maxidotu, daca are, cam greu sa gasesti unu functional, numai daca nu e inlocuit. In rest, ca la orice masina. Cu rugina nu prea trebuie sa ai probleme, doar pe haion un pic si la aripile de pe fata.

Luci Boari
Luci Boari a raspuns:

In primul rand daca motorul scoate sunete ciudate si fum.

Ionuț Marius Vișan
Ionuț Marius Vișan a raspuns:
Un pic din toate.

Spune-ne ceva despre motorizare. De ce ai ales-o pe cea actuala? Daca ar fi sa dai timpul inapoi ai alege alta varianta?

Purtan Vlad
Purtan Vlad a raspuns:

Este o motorizare fiabila si eu prefer mai mult benzina in ciuda consumului mai mare de combustibil. Nu, nu as alege alta varianta.

Tabacu Rareș
Tabacu Rareș a raspuns:

Sincer parca nu as fi vrut tot diesel, cam toata lumea avea si suna ca un tractor si pute. M-am obisnuit cu benzinara mamei mele (un Suzuki 1.6 16v cu un fel de vvt). Evident stiu ca benzinarele cam rup in oras, dar, eu n-am boala statului in trafic si iau autobuzul nici o problema, asa ca cand am gasit si aceasta motorizare nu mi-am facut griji. M-am asigurat ca este fiabila, ca nu are obiceiul sa scuipe turbine si de astea. Sunetul mi se pare ca e foarte bun, 7000 de rotatii pe minut in loc de 5000 e din nou, foarte bun. Te joci foarte frumos cu cutia, cu acceleratia, nu da fum negru. Senzatia e diferita, dar da, la consum nu se compara. In schimb ca performante, e mai vanjos oleaca ca un 1.9tdi din aceeasi generatie.

Luci Boari
Luci Boari a raspuns:

Am vrut neaparat benzinar 1.8T pentru ca e unul dintre cele mai fiabile de la Audi si in acelasi timp un motor cu potential si relativ usor de modificat.

Ionuț Marius Vișan
Ionuț Marius Vișan a raspuns:
Asa a venit de data asta 1.8t 15php As alege 1.8t 190hp, 6 trepte, manuala.
Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.