Sfaturi de urmat inainte de a pleca la un drum lung

Sfaturi de urmat inainte de a pleca la un drum lung

Toata lumea viseaza sa faca o lunga calatorie. Nu este nimic mai interesant decat sa va luati masina si sa faceti o calatorie lunga pe teritoriul tarii sau in afara acesteia.

Totusi, acest sentiment de fericire se poate spulbera daca masina se defecteaza la sute de kilometri de casa. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa luati anumite masuri de precautie. In caz contrar, ati putea sa ramaneti cu masina in pana cateva zile si asta va poate strica vacanta.

10 sfaturi pe care sa le urmati inainte de a pleca cu masina la un drum lung

In continuare va vom prezenta 10 sfaturi de care sa tineti cont inainte de a pleca cu masina la un drum lung. Unele dintre sfaturi se refera la functionalitatea vehiculului, in timp ce altele sunt doar masuri de precautie in cazul in care sunteti oprit de politie.

Citeste si despre: durata de viata a bateriei masinii

1. Incarcarea bateriei

Daca plecati cu masina la un drum lung, atunci ar fi bine sa va asigurati ca bateria este incarcata complet. In acest fel, nu veti avea probleme electrice pe parcursul drumului.

2. Calatoriti mai mult prin orase

O calatorie lunga, presupune si vizitarea anumitor obiective turistice sau exploatarea de noi locatii. Asadar, nu mergeti doar pe autostrada, deoarece nu veti vedea nimic. Incercati sa mergeti mai mult prin orase, veti vedea multe lucruri interesante.

3. Verificati cauciucurile

Asigurati-va ca anvelopele vehiculului au benzile de rulare bune si sunt umflate cat trebuie. Cea mai obisnuita problema care apara la un drum lung, este pana de cauciuc. Asa ca inspectati anvelopele inainte de a pleca la drum lung.

4. Efectuati schimbul de ulei

O presiune foarte mare este pusa pe motor in timpul unei calatorii lungi. Trebuie sa va asigurati ca aveti un ulei de calitate buna care lubrifiaza componentele motorului. In caz contrar, puteti sa aveti probleme la motor in timpul calatoriei.

5. Asigurare la zi

In cazul unei defectiuni de orice fel, trebuie sa aveti asigurarea in termen. Astfel daca ramaneti cu masina in pana, veti fi scutit de multe alte probleme ce pot aparea.

Citeste si despre: ce trebuie sa contina trusa auto de urgenta

6. Aveti rabdare

Poate ca sunteti presat de timp sa ajungeti la destinatie, dar este important sa nu va grabiti. Trebuie sa aveti rabdare si sa nu va enervati daca veti merge bara la bara.

7. Sa aveti bani cash

Intotdeauna ar trebui sa aveti bani cash in vehicul, in caz ca pot aparea urgente. Niciodata nu se stie cand veti avea nevoie de bani pentru alimente, reparatii auto, truse medicale etc.

8. Luati un dispozitiv GPS

Profitati de tehnologia moderna si cumparati un sistem GPS pentru vehiculul dumneavoastra. Acest sistem va oferi harti si indicatii de conducere in timp real. Practic, va fi imposibil sa va pierdeti.

9. Luati doar strictul necesar

Incercati sa nu calatoriti cu foarte multe bagaje. Ar trebui sa luati doar strictul necesar, cum ar fi hainele si mancarea. In caz contrar, prea multe bagaje vor pune o greutate suplimentara pe masina, astfel motorul va trebui sa traga mai tare si veti avea si un consum de carburant crescut.

10. Luati telefonul si incarcatorul

Probabil ca luati telefonul mobil mereu cu dumneavoastra, dar inainte de un drum lung asigurati-va ca luati si incarcatorul. Poate veti fi pus in situatia in care trebuie sa sunati dupa ajutor, daca nu aveti baterie la telefon nu veti putea face acest lucru.

Citeste si despre: sfaturi de prevenire a accidentelor

Sursa foto: pretraveller.com, openidconnect.com, usautosales.info

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0487

Acest cod se refera la eroarea regulatorului supapei EGR - zona "A" - circuit intrerupt.

Pedala de frana moale?

Atunci cand functioneaza corespunzator, pedala de frana va fi resimtita ca opunand o anumita rezistenta in momentul in care este apasata.

Cod eroare OBD2 P2054

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului injectorului reductor - bancul 1 - unitatea 2 - tensiune scazuta.

Cod eroare OBD2 P0526

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului ventilatorului de racire a motorului.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.