Ulei pentru motoare cu kilometri multi

Studiile ne arata ca astazi, majoritatea automobilelor ce ruleaza pe sosele au o medie de 11 ani. Chiar daca masina ta nu are aceasta varsta, probabil ca ai multi kilometri la bord. Oamenii prefera sa pastreze masinile pe o perioada mai lunga sau atunci cand le schimba le schimba tot cu o masina second hand. Traim intr-o economie de piata si este un lucru firesc.

 

Cum ingrijim un automobil second hand cu kilometraj mare?

In vremurile de astazi, cu atatea autostrazi (4 la numar in Romania) si drumuri ce ne invita sa calatorim, cu afaceri diverse in mai multe locuri, nu este neobisnuit ca un automobil de familie sa ruleze kilometrii pe care pe vremuri doar camioanele sau TIR-urile ii ajungeau. Pentru a pastra performantele masinii in timp este evident ca este necesara o ingrijire atenta si continua a acesteia.

scrie un review despre masina ta

 

Sunt cateva lucruri obligatorii ca sa obtii acest lucru.

- Ai grija ca tot ce inseamna lichid in masina ta sa fie la un nivel optim;

- Filtrele, curelele si furtunurile trebuiesc mentinute in stare buna;

- Antigelul sa fie la nivel.

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

 

Printre cele mai importante lucruri, dincolo de vizitele regulate la service pentru intretinerea periodica, la automobilele cu multi kilometri la bord este uleiul. Deoarece in timp, componentele motorului masinii se uzeaza, uleiul devine tot mai important pentru functionarea acestuia. Un ulei din ce in ce mai eficient este indicat pe masura ce trece timpul. Nu este greu de inteles. Pentru ca e nevoie de o lubrifiere tot mai buna si uleiul trebuie sa devina tot mai bun cand este inlocuit. 

 

Ce fel de ulei este necesar si de ce?

Daca ai o masina cu peste 100.000 de km la bord ai si niste probleme comune cu cele din categoria ta de rulaj. Va recomandam sa folositi un ulei special pentru varsta masinii, ulei produs cu niste calitati ce vor preveni problemele inerente ce tind sa apara.

Exista uleiuri produse de companii de renume gen Mobil 1 care sunt concepute si produse special pentru asemenea masini. Mobil 1 Extended Performance High Mileage sau Mobil 1 High Mileage and Mobil Super Hight Mileage sunt cele recomandate de producator special pentru asemenea masini si au in compozitia lor aditivi ce evita consumul excesiv de ulei sau scurgerea acestuia. 

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

In timp, datorita distantei parcurse, a vibratiilor de pe drum, etanseitatea unui motor are de suferit si apar scurgeri de ulei. Un ulei cum sunt cele de mai sus, prin aditivii sai, ajuta la prevenirea uzurii acestor zone etanse si astfel nu o sa aveti probleme cu pierderile de ulei.

De asemenea, un automobil de fabricatie mai veche si cu kilometraj mare incepe sa consume mai mult ulei iar cele de mai sus ajuta la reducerea acestui consum.

Tendinta automobilelor uzate fiind sa arda o cantitate de ulei mai mare, proprietatile volatile de care dispune uleiul Mobil 1 High Mileage in principal are ca si finalitate reducerea acestor pierderi cauzate de uleiul ars in exces in special in peretii cilindrilor si mai exact in afara zonei inelului de control pentru ulei.

 

Ce reziduuri rezulta din uleiul de motor ars?

Daca ati vazut vreodata cum arata smoala va puteti imagina aceste reziduuri. Ele se acumuleaza in motor si devin cauza principala a ingrosarii si a pierderii proprietatilor pe care le are uleiul. In consecinta, un ulei care este conceput in mod special pentru masinile cu kilometraj mare, este destinat sa elimine atat reziduurile rezultate cat si sa reduca uzura motoarelor automobilelor. 

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

 

Pierderea puterii la motor. Uzura acestuia. 

Un test special conceput pentru a masura uzura motoarelor automobilelor vechi, uzura ce apare atat din cauza timpului cat si din cauza kilometrilor parcursi, ne arata faptul ca uleiul Mobil 1 Extended Performance High Mileage si uleiul Mobil 1 High Mileage sunt cele care ofera cea mai buna protectie pentru componentele motorului.

 

Ce alegem intre uleiul sintetic si uleiul full sintetic?

Cautam intotdeauna o protectie perfecta si de multe ori putem lua in considerare sa utilizam amestecuri de uleiuri de tip obisnuit cu uleiuri sintetice realizate si produse pentru automobile cu kilometraj mai mare. Acest lucru ne poate ajuta foarte mult deoarece spre deosebire de uleiul sintetic simplu ce este utilizat in primii ani de viata ai masinii, uleiul sintetic pentru masini uzate este este distilat, purificat si descompus in moleculele sale de baza. Acesta este apoi reconstruit si imbunatatit cu aditivi facuti sa protejeze mai bine impotriva uzuri, caldurii ridicate, temperaturilor reci si acumularilor de reziduri, astfel ca ajuta foarte mult la functionarea normala si in parametrii.

Nu este un secret faptul ca uleiurile sintetice de la Mobil 1 sunt printre cele mai bune din lume iar un test precum Sequence IV 1 ne confirma acest lucru.

 

Ti-am prezentat mai multe tipuri de ulei de la Mobil 1. Pe care sa il alegi?

Mobil 1 Extended Performance High Mileage

Uneori, masina pe care o detinem are un istoric de service neclar. Nu stim exact la ce intervale s-au facut schimburile de ulei si ce fel de ulei s-a folosit. Intr-un asemenea caz, pentru ca acest ulei este special conceput pentru schimburi de ulei rare, la  aproximativ 20.000 de km, acesta avand proprietati ridicate in protectia motorului, este perfect pentru inlocuirea de inceput. 

Mobil 1 High Mileage

In cazul in care automobilul tau a avut arte de ingrijire regulata si daca vrei sa tii cont de recomandarile producatorului, acest tip de ulei te va ajuta datorita vascozitatii sale ce ajuta la prevenirea si limitarea scurgerilor de ulei. Totodata, acest tip de ulei in cazul in care automobilul are deja depuneri la motor datorate vechiului ulei, ajuta la scaderea acestor depuneri in timp, prin proprietatile sale. 

Mobil Super High Mileage

Mai exista cazul fericit in care automobilul a avut parte de o ingrijire atenta, de schimburi de ulei periodice si atent executate. In acest caz, acest tip de ulei este perfect pentru ca are o continuitate in ingrijirea motorului prin agentii de etansare ce vor preveni scurgerile viitoare si vor controla in totalitate consumul de ulei.

 

Nu exista motor vechi ci exista motor neingrijit. O intretinere constanta a motorului o sa prelungeasca atat performantele cat si viata acestuia cu mult. Camion sau automobil, toate au nevoie de un pic mai multa atentie atunci cand depasesc durata estimata de viata si kilometri. Cu cat acorzi aceasta atentie si ingrijire, cu atat posibilitatea de a ramane in pana pe un drum oarecare este mai redusa. 

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate