Cauze ale unei baterii auto descarcate

Cauze ale unei baterii auto descarcate

Functia principala a unei baterii este de a ajuta la pornirea motorului. Dupa aceea, alternatorul transforma energia mecanica in energie electrica pentru toate componentele electrice ale vehiculului.

Bateria auto trebuie sa fie functionala, altfel intregul proces nu va incepe. Durata de viata a bateriei ar trebui sa fie intre 2 si 5 ani, in functie de cat de mult conduceti vehiculul.

Totusi, daca observati ca bateria masinii pierde multa energie sau "moare" mult mai repede decat ar trebui, atunci ceva cauzeaza ca bateria sa fie stoarsa de putere.

Citeste si despre: sfaturi intretinere corecta a bateriei masinii

 

5 cauze ale unei baterii descarcate

Exista o multime de motive pentru ca bateria unei masini sa fie descarcata. In continuare va vom prezenta 5 cauze in urma carora va puteti da seama de ce bateria este moarta intr-un timp scurt.

Alternator defect

Cand oamenii se confrunta cu probleme electrice, de cele mai multe ori nu stiu daca este vorba de bateria masinii sau de alternator. Daca este alternatorul, acest lucru poate duce la pierderea puterii bateriei.

Daca alternatorul nu furnizeaza energie electrica pentru componentele electrice ale masinii, atunci vehiculul depinde de baterie pentru a furniza aceasta energie. Din cauza ca bateriile auto nu au suficienta putere pentru a satisface toate componentele electrice, energia bateriei se va termina rapid.

Citeste si despre: masina nu mai porneste, probleme cu alternatorul sau bateria

Baterie uzata

Alternatoarele sunt responsabile pentru reincarcarea bateriei cu energie. Daca bateria este prea veche sau prea uzata, atunci nu va fi capabila sa se reincarce intr-un mod corespunzator.

Acest lucru va insemna ca veti avea probleme de fiecare data cand incercati sa porniti masina.

Citeste si despre: simptome ale unei baterii auto defecte

Sistem de incarcare defect

Este posibil sa aveti o baterie buna si un alternator bun, dar totusi sa aveti o problema atunci cand vine vorba de incarcarea bateriei. Aceasta problema se afla in interiorul sistemului de incarcare si poate provoca descarcarea bateriei in timp ce vehiculul este in mers.

Ca lucrurile sa decurga si mai rau, energia bateriei se va termina si mai repede daca folositi farurile, aerul conditionat sau radioul.

Citeste si despre: cum se incarca o baterie de masina

Ati uitat ceva pornit

Multe vehicule, mai noi, vor inchide automat componentele electrice atunci cand opriti motorul si iesiti din vehicul si inchideti usa. Totusi, in cazul in care nu ati inchis usa cum trebuie sau portbagajul, atunci farurile vehiculului sau luminile din habitaclu ar putea ramane aprinse toata noapte.

Evident, acest lucru va seca bateria de energie si veti descoperi ca masina nu porneste. Incercati sa fiti mai atenti pentru a evita acest lucru.

Citeste si despre: probleme cu bateria, cum sa ii dai curent

Probleme electrice

Daca opriti motorul si componentele electrice ale vehiculului continua sa functioneze, acest lucru se numeste scurgere parazitara.

Unele functii pot ramane pornite, cum ar fi sistemul de securitate si ceasul vehiculului, dar daca si alte componente raman in functiune, cum ar fi farurile, ecranele computerului de bord, dupa ce opriti motorul, atunci aveti o problema electrica ce va duce la descarcarea bateriei.

Citeste si despre: opt lucruri care vor descarca bateria masinii tale

Costul mediu de inlocuire al bateriei masinii

Vestea buna este ca bateriile auto nu costa foarte mult pentru a fi inlocuite. Puteti obtine o baterie noua cu aproximativ 400-600 lei in medie, depinde de producator.

Este, de asemenea, foarte usor de inlocuit, asa ca nu va trebuie decat 15 minute pentru a inlocui singuri bateria auto, astfel veti economisi si costul manoperei.

Citeste si despre: curatarea coroziunii de pe bateria masinii

Sursa foto: wtamu.edu, aamcocolorado.com, knowhow.napaonline.com, vehiclescene.com, claimsjournal.com, hdw.eweb4.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a uleiului - performanta slaba.

Acest cod se refera la eroarea circuitului bujiilor pre-incalzite (bujii incandescente) - circuit defect.

Acest cod se refera la circuitul de comanda al supapei de inchidere a alimentarii cu combustibil "A" care este trimite valori mari.

Ce inseamna FSI, TSI si TFSI? Care este diferenta dintre ele, care este mai fiabil si care consuma mai putin? Ce sa alegi? Afla la noi.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.