Ce inseamna lumina de avertizare a sistemului de servodirectie?

Ce inseamna lumina de avertizare a sistemului de servodirectie?

Lumina de avertizare ( martorul luminos ) a sistemului de servodirectie te anunta cand este o problema cu sistemul de servodirectie si va fi deconectat pana va fi reparat.

Oricine a condus o masina cu sistem manual de servodirectie stie ca poate fi un adevarat antrenament fizic. Ca sa faca mai usor condusul, producatorii de autoturisme au folosit puterea asistata a servodirectiei de cateva decenii deja.

Citeste si despre: cat de des trebuie servisat sistemul de servodirectie

Sistemul de servodirectie original foloseste o pompa hidraulica sa miste fluidul in camerele din sistemul dumneavoastra de directie. Cand puneti in functiune volanul cu motorul pornit, pompa va umple una din camere ca sa va ajute sa rotiti rotile.

Sistemul electric de servodirectie a inceput sa fie comun cu cat tehnologia a devenit mai putin costisitoare odata cu trecerea anilor.

Sistemul de servodirectie electric nu cere nici un fluid si sunt in general mai silentioase; asa ca din ce in ce mai multi fabricanti de vehicule incep sa le foloseasca. O lumina de avertizare pe bord iti va face cunoscut cand un defect a fost detectat in ceea ce priveste sistemul de servodirectie.

Aceasta lumina de avertizare tinde sa fie in forma unui volan, uneori cu un semn de exclamare. Pentru masini cu sistem de servodirectie electric, lumina poate spune EPS. In orice caz, lumina de avertizare va fi de culoare rosie sau galbena.

Sistemul hidraulic de servodirectie: Un motiv comun ca lumina de avertizare sa ilumineze este lipsa de lichid de servodirectie. Ar trebui sa trageti pe dreapta daca observati aceasta lumina aprinsa si sa verificati nivelul lichidului imediat. Inlocuiti-l cu tipul de lichid corect si lumina ar trebui sa se opreasca.

 

Tineti minte ca nivelul lichidului scazut inseamna o scurgere prezenta care trebuie remediata cat mai curand. Adaugarea de lichid va fi doar o reparatie temporara pana nu va mai exista scurgere.

Daca nivelul lichidului nu este problema, va trebui sa aveti problema diagnosticata mai departe de un tehnician certificat si reparatiile vor fi mai mult ca sigur necesare.

Cu lumina aprinsa, nu veti avea asistenta pentru a va ajuta sa conduceti. Veti fi capabil inca sa conduceti, dar volanul va fi dificil de manevrat ,asa ca va trebui sa fiti foarte atenti cand conduceti.

Sistemul de servodirectie electric. Lumina de avertizare nu se va aprinde pentru nivelele fluidului deoarece nu exista nici un lichid folosit. De fapt simpla repornire a motorului poate uneori opri lumina de avertizare.

Ca si computerul dumneavoastra de acasa, erori mici pot face computerul sa creada ca este o adevarata problema cu sistemul de servodirectie.

O resetare rapida si computerul va functiona cum trebuie. Daca aceasta lumina nu se stinge dupa restartare, atunci problema trebuie sa fie diagnosticata mai departe. Ca sistemul hidraulic, puterea asistata va fi dezactivata pentru momentul de fata si directia va fi greoaie tot timpul cat martorul luminos va sta aprins.

 

Este sigur sa conduci cu acest martor in bord?

 

Nu. Fara servodirectie, vehiculul va fi foarte greu de manevrat. Va trebuie sa fiti foarte atenti cand conduceti, deci ar fi mai bine sa nu folositi vehiculul deloc daca puteti evita asta. Altfel, lipsa asistentei de directie v-ar putea face sa ajungeti la o coliziune.

 

Inlocuirea lichidului de servodirectie la intervale regulate va va ajuta sa pastrati sistemul de servodirectie in forma maxima.

 

 

Citeste si despre: cat de des are nevoie masina de un service pentru lichidul de servodirectie

 

 

 

 

 

Sursa foto: mazdas247.com, freestuffinder.org, midatlantictire.com

Articole similare
Ce este lantul de antrenare pentru pompa de ulei?

Ce este lantul de antrenare pentru pompa de ulei?

Probleme cu lantul pompei de ulei? Afla de ce trebuie schimbat urgent. Ce sunete scoate ?

Cod eroare OBD2 P0138

Cod eroare OBD2 P0138

Acest cod se refera la tensiunea marita a circuitului senzorului de oxigen ( cilindrul 1 – senzorul 2 ).

Cod eroare OBD2 P0100

Cod eroare OBD2 P0100

Acest cod se refera la defectiunea circuitului fluxului de aer de masa (MAF).

Ce sa faci daca ai un cui in cauciuc?

Ce sa faci daca ai un cui in cauciuc?

Ni se intampla tuturor. Vezi acel cui mic iesind in afara sau auzi sunetul psss scos de aerul care iese din cauciucul intepat.