Cost mediu de inlocuire a placutelor si discurilor de frana

Cost mediu de inlocuire a placutelor si discurilor de frana

Discurile de frana si placutele de frana sunt piese esentiale in orice vehicul, deoarece acestea permit vehiculului sa incetineasca sau sa opreasca masina de fiecare data cand calcati pedala de frana.

De fiecare data cand calcati pedala de frana, placutele de frana se apasa in discurile de frana pentru a opri vehiculul.

Din cauza frecarii, placutele de frana si discurile de frana se uzeaza cu timpul. Mai devreme sau mai tarziu vor aparea simtpome ale uzurii acestora. Odata ce observati aceste simptome, ar trebui sa inlocuiti discurile si/sau placutele de frana.

Citeste si despre: cum sa verifici uzura placutelor de frana

Discuri de frana si placute de frana: simptome ale uzurii

Zgomotul in momentul franarii va fi primul simptom pe care il veti observa, fie pentru placutele de frana, fie pentru discurile de frana. Un zgomot de guitat se va auzi ca un simptom timpuriu, daca nu remediati problema un zgomot de zgariere va incepe sa se auda.

Este greu sa va dati seama care este cauza acestui zgomot, ori discurile de frana, ori placutele de frana, un mecanic ar fi in masura sa va dea un raspuns.

Daca simtiti vibratii cand calcati frana, atunci inseamna ca discurile sunt uzate. Acestea vor fi adesea vibratii neregulate pe care le simtiti in pedala de frana.

De asemenea, ar trebui sa inspectati discurile de frana, sa observati daca aceste prezinta urma ciudate, acesta este inca un semn pentru a inlocui placutele de frana.

In afara de zgomote, placutele de frana uzate vor provoca vibratii la pedala de frana. Acest lucru este similar cu simptomele de vibratie ale discurilor de frana uzate, dar veti simti diferenta deoarece veti simti ca un fel de bataie in picior atunci cand calcati frana.

Daca masina se opreste mai greu atunci cand calcati frana, inseamna ca placutele sunt uzate, deoarece placutele uzate incetinesc mai greu discurile de frana. Ar trebui sa schimbati placutele de frana imediat pentru a evita provocarea unui accident.

Citeste si despre: cand trebuie sa schimb discurile de frana

Costul mediu de inlocuire al placutelor si discurilor de frana

Componentele sistemului de franare al masinii trebuie sa fie functionale in orice moment, altfel va veti pune viata in pericol si viata celorlalti participanti la trafic.

Placutele de frana si discurile de frana sunt cele mai comune componente ale sistemului de franare care se uzeaza. Costul inlocuirii acestor componente impreuna, poate fi costisitor, motiv pentru care unii soferi neglijeaza sa faca acest lucru.

In cele din urma nu veti avea de ales, deoarece veti avea probleme atunci cand veti vrea sa opriti vehiculul. Acest lucru poate duce la un accident ce poate avea ca rezultat vatamarea dumneavoastra sau chiar decesul dumneavoastra sau a celor din jur.

Costul mediu pentru inlocuirea placutelor de frana este intre 200 lei si 600 lei, in functie de modelul vehiculului pe care il aveti.

Costul mediu pentru inlocuirea discurilor de frana este intre 800 lei si 1200 lei, la fel ca la placute de frana si aici, conteaza modelul masinii.

Citeste si despre: discuri de frana la mana a doua

Sursa foto: amazon.com, knowhow.napaonline.com

Articole similare

Care sunt cauzele dereglarii unghiului de fuga? Ce este un unghi de fuga aliniat?

Ce tip de ulei de motor trebuie sa alegi? Care este diferenta intre 0W-40 si 5W-30, ce inseamna vascozitatea uleiului?

Acest cod se refera la eroarea solenoidului B de schimbare a treptelor de viteza - tensiune oscilanta.

Rotind pneurile constant salvezi bani crescand durata acestora de viata. Chiar daca masina ta are tractiune integrala, tot te sfatuim sa le rotesti regulat.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.