Despre antifurtul folosit la rotile masinii

Despre antifurtul folosit la rotile masinii

In articolul de astazi vom vorbi despre o piesa mica dar care uneori va poate scapa de costuri foarte mari. Aceasta piesa nu prea este bagata in seama fiind considerata neimportanta.

In articolul de astazi vom vorbi despre antifurtul folosit la rotile masinilor. Multa lume nu acorda atentie asa de mare acestei piese mici care are un rol foarte important. In zilele noastre sunt din ce in ce mai multi hoti pe strazi si masinile vin dotate cu jante din ce in ce mai frumoase si mai scumpe.

Drumurile din Romania nu sunt de cea mai buna calitate iar daca nu esti atent iti poate ceda foarte usor vreo janta, iar ca sa cumperi una noua trebuie sa scoti bani seriosi din buzunar. Asa ca orice roman merge sa cumpere jante din dezmembrari sau de pe internet unde preturile sunt semnificativ mai mici.

Citeste si despre: cum sa alegeti un dispozitiv antifurt pentru masina dumneavoastra

Au fost cazuri, foarte multe cazuri in care propietarii si-au gasit masina lasata pe butuci in cel mai bun caz, daca nu pe jos, fara jante. Din ce in ce mai multi hoti fura jantele masinilor, fiindca se demonteaza usor fara zgomot si au un pret degent chair si sh la revanzare.

Din acest motiv producatorii auto au cautat o solutie pentru a stopa furtul de roti ale masinilor. Antifurtul este tot un prezon care in loc de cap hexagonal, are un model special in capat, astfel in loc de o cheie de 19 sau 20, vei avea nevoie de o cheie speciala care vine impreuna cu aceste prezoane antifurt.

Fiecare roata are cate un prezon de acest fel. Deci cel mai important lucru este sa nu pierdeti cheia de la prezoanele antifurt. Sunt pasionati auto care au pe masina jante care costa si peste 1000 euro bucata, deci va dati seama ca trebuiesc protejate cumva impotriva hotilor. 

Dar ce puteti face daca din greseala pierdeti acest antifurt? Pai, ca de obicei, exista o solutie si pentru aceasta problema.

De obicei cei de la vulcanizare forteaza aceste antifurturi, le distrug dar pot scoate roata. Prezoanele antifurt se pot achizitiona si din magazinele de piese auto, se vand la set de 4/5 bucati + cheia cu care sa se desfaca. 

Daca aveti niste jante mai speciale pe masina, ati pierdut antifurtul si nu vreti sa apelati la o vulcanizare sa distruga acel prezon, deoarece exista riscul sa zgarie janta, atunci puteti apela la o firma specializata in desfacerea acestor antifurturi.

Ei creeaza o alta cheie identica care sa se potriveasca si sa poti scoate roata, insa aceasta opreatiune costa si costa destul de mult, dar merita daca ai niste jante mai scumpe. Daca nu aveti antifurt la roti, atunci ar fi bine sa mergeti la un magazin de piese auto si sa va cumparati un set, nu de alta dar hotii sunt foarte tentati, nu neaparat de jante cat si de cauciucuri. Daca abia v-ati echipat masina cu cauciucuri noi, ar fi bine sa va montati si prezoane antifurt pentru a nu mai sta cu grija ca a 2 a zi va puteti gasi masina pe butuci, fara roti.

Citeste si despre: metode eficiente pentru a va proteja impotriva furtului auto

Sursa foto: lxforums.com, carpassionate.com

Articole similare

Atunci cand etrierul este blocat consumul va fi unul mai ridicat, puterea masinii nu va mai fi aceeasi mai ales daca aceasta functioneaza cu o roata blocata.

Acest cod se refera la eroarea regulatorului supapei EGR - zona "A" - performanta slaba.

Acest cod se refera la eroarea circuitului electric al pilotului automat - zona B - performanta slaba.

Acest cod se refera la eroarea circuitului actuatorului pozitiei arborelui cu came (Cilindrul 2) "B".

Cauti o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.