Discuri de frana la mana a doua

Discuri de frana la mana a doua

Exista foarte multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti sa achizitionezi discuri de frana second hand. Aceste componente auto, atunci cand sunt cumparate la mana a doua, sunt caracterizate de un raport pret calitate destul de bun. In plus, discurile de frana second hand functioneaza extrem de bine.

Dar, din moment ce discurile de frana sunt extrem de importante pentru functionarea in conditii de siguranta si pentru evitarea unui eventual accident este bine sa cunosti care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in momentul achizitiei.

Citeste si despre: cand trebuie sa schimb discurile de frana

Discuri de frana defectuoase

In primul rand, exista riscul ca discurile de frana sa functioneze defectuos sau deficitar. Ai grija atunci cand cumperi discuri de frana, mai ales daca le achizitionezi la mana a doua.

Discurile de frana pot uneori sa fie defecte. Exista anumite persoane care vor incerca sa vanda astfel de piese numai pentru a obtine profit. In acest caz, responsabilitatea de a-ti da seama daca produsul functioneaza in parametri corespunzatori sau nu iti revine numai tie.

Acorda-ti timp si verifica in amanunt discul de frana, inainte de a-l achizitiona. In cazul in care nu te simti suficient de pregatit sau informat, cel mai indicat ar fi sa ceri sfatul unui specialist cu privire la modalitatile de a-ti da seama daca un disc de frana este deformat.

Durata de viata redusa

In al doilea rand, trebuie sa stii ca discurile de frana la mana a doua vor avea o durata de viata mult mai scurta. De aceea este bine sa pui in balanta cu foarte mare grija aspectele pro si contra achizitionarii unui astfel de produs.

Atunci cand vrei sa afli care este durata de viata a unei astfel de componente, nu te baza doar pe informatiile cuprinse in cartea tehnica a autovehiculului.

Cel mai indicat ar fi sa ceri sfatul unui mecanic pentru a afla ce inseamna cu adevarat un disc de frana uzat. Cu alte cuvinte, ceea ce te intereseaza sa afli este pentru cat timp il vei putea folosi in siguranta inainte de a fi nevoit sa faci o noua investitie.

Citeste si despre: care e diferenta intre discurile de frana striate si cele perforate

Tipuri de discuri de frana

In al treilea rand trebuie sa afli care este tipul de disc de frana de care ai nevoie. Desi la prima vedere s-ar putea sa ti se para ca toate discurile de frana arata la fel, realitatea sta cu totul altfel. Exista o varietate destul de bogata de discuri de frana.

Fiecare autovehicul are in dotare un anumit tip de disc de frana. Inainte de a achizitiona un disc de frana la mana a doua, ar fi indicat sa te interesezi ce tip de disc de frana trebuie sa cumperi.

Montajul discurilor de frana

In al patrulea rand, atunci cand achizitionezi discuri de frana la mana a doua, trebuie sa te gandesti daca il vei monta tu singur sau vei apela la ajutorul unui mecanic.

In cazul in care dispui de uneltele necesare, ai putea sa instalezi discurile de frana acasa.

Daca in schimb nu detii cunostinte tehnice suficiente sau nu ai tot ce iti trebuie pentru a efectua aceasta manopera, cel mai indicat ar fi sa apelezi la ajutorul unui mecanic.

Citeste si despre: cost mediu de inlocuire a placutelor si discurilor de frana

Sursa foto: secondhand-karting.co.uk, huwatu.info, f30.bimmerpost.com

Articole similare
Tipuri de placute de frana, care sunt mai bune pentru masina ta?

Tipuri de placute de frana, care sunt mai bune pentru masina ta?

Ce sunt si ce rol au placutele de frana? Ce inseamna o placuta de frana de calitate? Ce tipuri de placute de frana exista?

Cum functioneaza Heads-Up Display?

Cum functioneaza Heads-Up Display?

Heads-Up Display este o tehnologie si o dotare relativ nou aparuta si vine pe piata ca o dorinta a producatorilor de a creste siguranta rutiera

Noul model Dacia Duster Papuc

Noul model Dacia Duster Papuc

Compania Dacia va scoate in 2019 un nou model de SUV, acesta va fi Duster Pick up (Papuc) si nu va fi la fel ca Renault Oroch.

Ce inseamna motor in 4 timpi?

Ce inseamna motor in 4 timpi?

Timpul 1: Admisia, Timpul 2: Compresia, Timpul 3: Arderea si destinderea, Timpul 4: Evacuare.