Se poate conduce in siguranta cu o umflatura in anvelopa?

Se poate conduce in siguranta cu o umflatura in anvelopa?

Umflaturile pe suprafata anvelopelor sunt cauzate de lovirea unor obstacole sau de umflarea excesiva a anvelopei. Trebuie sa inlocuiti imediat anvelopele cu galci pentru a circula in siguranta pe drum si pentru a elimina riscul de explozie.

Anvelopele reprezinta una dintre cele mai importante componente ale vehiculului dumneavoastra. O anvelopa pe pana, care rasufla sau care are o umflatura devine periculoasa deoarece poate provoca o explozie.

O denivelare pe suprafata anvelopei este un semn ca interiorul anvelopei este deteriorat si anvelopa trebuie reparata cat mai curand posibil. Daca anvelopa nu este inlocuita, aceasta poate exploda avand ca efect pierderea controlului si provocarea unui accident grav.

Citeste si despre: sfaturi despre siguranta anvelopelor

Daca observati ca ceva este in neregula cu anvelopa masinii, cred ca ati dori sa stiti cateva lucruri despre o umflatura in anvelopa si despre cum va poate afecta condusul:

 

O denivelare pe suprafata de rulare sau pe lateralul anvelopei poate fi cauzata de obstacole rutiere, cum ar fi lovirea unui borduri sau a unei gropi.

Uneori este posibil sa nu observati motivul pentru care a aparut umflatura in anvelopa, doar ca a aparut candva, din pacate. De indata ce observati o umflatura a anvelopei, contactati un mecanic pentru a putea inlocui anvelopa.

 

Suprasolicitarea anvelopelor sau umflarea insuficienta a acestora reprezinta alte cauze des intalnite in producerea unei umflaturi. Daca autovehiculul este prea incarcat, acesta pune prea multa presiune asupra anvelopelor facandu-le sa cedeze.

In plus, in cazul in care anvelopa nu este umflata suficient, ea nu confera anvelopei suportul de care are nevoie pentru a manevra corect vehiculul. Asigurati-va ca tineti cont de greutatea maxima suportata de vehiculul dumneavoastra, pentru a mentine anvelopele umflate corespunzator.

 

Cand o anvelopa cu galci este umflata, aerul trece prin straturile interioare si ajunge la exteriorul anvelopei. Apoi el se aduna sub stratul exterior al anvelopei. Rezultatul este deformarea anvelopei, deoarece aerul sub presiune se muta din interior spre exterior incercand sa scape.

 

O umflatura a anvelopei poate impinge legaturile din interiorul anvelopei si poate cauza defectarea anvelopei. Deoarece anvelopa este slabita, aceasta nu poate rezista la obstacole rutiere, cum ar fi gropi, borduri, pietre si alte obstacole. Dupa ce observati o umflatura in anvelopa, trebuie sa inlocuiti anvelopa imediat.

 

 

Condusul cu o umflatura in anvelopa reprezintă un pericol pentru sigurant deoarece anvelopa ar putea exploda fara sa va dati seama. O explozie a anvelopei va poate face sa pierdeti controlul asupra vehiculului si sunt sanse sa provocati un accident.

Sunt rare cazurile cand o denivelare pe suprafata anvelopei este cauzata de un defect din fabrica. In acest caz, reparatia ar trebui sa fie acoperita de garantia producatorului. Alte cauze mai frecvente pentru o umflatura includ pericolele rutiere, cum ar fi borduri sau gropi.

Daca observati o deteriorare a anvelopei, ar trebui sa stiti ca o umflatura a anvelopei nu poate fi reparata, asa ca anvelopa va trebui inlocuita de un mecanic cu totul.

Citeste si despre: de ce se uzeaza anvelopele neuniform

Sursa foto: repairpal.com, freewayfastfit.co.uk

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0685

Cod eroare OBD2 P0685

Acest cod se refera la eroarea circuitului releului PCM/ECM.

Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Costurile detinerii, dar si intretinerii unui autovehicul pot ajunge destul de ridicate in ziua de azi ca urmare a cresterii costurilor combustibilului.

Cod eroare OBD2 P0485

Cod eroare OBD2 P0485

Acest cod se refera la eroarea sistemului ventilatorului de racire a motorului - defectiunea circuitului de masa.

Cod eroare OBD2 P0571

Cod eroare OBD2 P0571

Acest cod se refera la eroarea circuitului intrerupatorului de frana al pilotului automat - zona A.