Senzor parcare: Ce este si ce face?

Senzor parcare: Ce este si ce face?

Senzorii de parcare sunt printre cele mai intalnite dotari din ziua de astazi si poate printre cele mai utile. Cu siguranta salveaza zilnic mii de bari spate de la a ajunge intr-un stalp, copac sau de a avea alte daune minore.

Tipuri de senzori de parcare

1. Senzori de parcare ultrasonici

Acesti senzori folosesc sunete de frecventa inalta pentru a detecta obiectele. Aceste sunete creeaza o unda care este reflectata de obiectele din jur. Un receiver primeste sunetele reflectate de obiecte si calculeaza distanta pana la ele.

Aceasta tehnica a fost inspirata din natura, de la lilieci, care folosesc acelasi sistem pentru a detecta obiectele din jur.

Acesti senzori sunt conectati la un sistem care alerteaza soferul, prin emiterea unor sunete in boxele masinii. Unele sisteme mai avansate folosesc si o pictograma care arata exact distanta intre masina si obstacol.

Acest tip de senzori au si cateva dezavantaje pentru ca ei nu citesc intotdeauna perfect mediul inconjurator. De exemplu sunt sanse mari ca o bordura mai inalta sa nu intre in raza lor de actiune sau un stalp sau copac foarte subtire.

Foloseste senzorii ca ajutor suplimentar atunci cand parchezi, nu te baza pe ei in totalitate pentru ca pot avea erori.

2. Senzorii de parcare electromagnetici

Ei folosesc frecvente electromagnetice pentru a depista obiectele din jur. Sunt mult mai precisi decat senzorii ultrasonici. De obicei, masinile dotate cu senzori electromagnetici vin echipate si cu camere.

Senzorii funtioneaza doar la viteze mici si atunci cand intra in actiune opresc sau scad volumul muzicii din masina si pe ecranul sistemului de infotainment apar imagini care te ajuta sa parchezi.

Citeste si despre: senzorii comuni ai autoturismelor

Sursa foto: caraudiocenter.se, nationwidevehiclecontracts.co.uk

Articole similare
Cod eroare OD2 P0031

Cod eroare OD2 P0031

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control al incalzitorului (nivel scazut).

Mituri privind transmisia automata vs transmisia manuala

Mituri privind transmisia automata vs transmisia manuala

Putem spune ca masinile cu o cutie automata au devenit mult mai performante ca cele manuale, schimba treptele mai repede, sunt mai rezistente.

Cod eroare OBD2 P2021

Cod eroare OBD2 P2021

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de pozitie a galeriei de admisie - bancul 2 - tensiune scazuta.

Cod eroare OBD2 P0540

Cod eroare OBD2 P0540

Acest cod se refera la eroarea circuitului de incalzire a aerului de admisie - zona A.