Senzor parcare: Ce este si ce face?

Senzor parcare: Ce este si ce face?

Senzorii de parcare sunt printre cele mai intalnite dotari din ziua de astazi si poate printre cele mai utile. Cu siguranta salveaza zilnic mii de bari spate de la a ajunge intr-un stalp, copac sau de a avea alte daune minore.

Tipuri de senzori de parcare

1. Senzori de parcare ultrasonici

Acesti senzori folosesc sunete de frecventa inalta pentru a detecta obiectele. Aceste sunete creeaza o unda care este reflectata de obiectele din jur. Un receiver primeste sunetele reflectate de obiecte si calculeaza distanta pana la ele.

Aceasta tehnica a fost inspirata din natura, de la lilieci, care folosesc acelasi sistem pentru a detecta obiectele din jur.

Acesti senzori sunt conectati la un sistem care alerteaza soferul, prin emiterea unor sunete in boxele masinii. Unele sisteme mai avansate folosesc si o pictograma care arata exact distanta intre masina si obstacol.

Acest tip de senzori au si cateva dezavantaje pentru ca ei nu citesc intotdeauna perfect mediul inconjurator. De exemplu sunt sanse mari ca o bordura mai inalta sa nu intre in raza lor de actiune sau un stalp sau copac foarte subtire.

Foloseste senzorii ca ajutor suplimentar atunci cand parchezi, nu te baza pe ei in totalitate pentru ca pot avea erori.

2. Senzorii de parcare electromagnetici

Ei folosesc frecvente electromagnetice pentru a depista obiectele din jur. Sunt mult mai precisi decat senzorii ultrasonici. De obicei, masinile dotate cu senzori electromagnetici vin echipate si cu camere.

Senzorii funtioneaza doar la viteze mici si atunci cand intra in actiune opresc sau scad volumul muzicii din masina si pe ecranul sistemului de infotainment apar imagini care te ajuta sa parchezi.

Citeste si despre: senzorii comuni ai autoturismelor

Sursa foto: caraudiocenter.se, nationwidevehiclecontracts.co.uk

Articole similare
Cod eroare OBD 2 P0008

Cod eroare OBD 2 P0008

Un cod de eroate P0008 indica faptul ca PCM a detectat o aliniere necorespunzatoare intre arborele cu came si arborele cotit.

Cod eroare OBD2 P0771

Cod eroare OBD2 P0771

Acest cod se refera la eroarea solenoidului E de schimbare a treptelor de viteza - performanta slaba.

Cod eroare OBD2 P0382

Cod eroare OBD2 P0382

Acest cod se refera la eroarea circuitului "B" al bujiilor pre-incalzite (bujii incandescente).

Ce se intampla atunci cand intri tare cu masina intr-o groapa?

Ce se intampla atunci cand intri tare cu masina intr-o groapa?

Gropile iti vor afecta in mod sigur si unghiul de fuga. Poti regla unghiul de fuga undeva unde poti face si ITP-ul masinii.