Care sunt semnele ca va trebuie anvelope noi?

Care sunt semnele ca va trebuie anvelope noi?

Anvelopele sunt unele din cele mai importante parti ale unui autovehicul. Fara acestea, autovehiculul dumneavoastra se va transforma intr-un ornament de gradina, deci este necesar sa mentineti intotdeauna anvelopele intr-o conditie buna.

Anvelopele uzate pot avea numeroase defecte interne, de la zgomotele deranjante pana la consecinte care pot duce la dezintegrarea anvelopelor. Deci, daca nu esti sigur ca ai nevoie de o schimbare, acestea sunt semnele care va spun ca masina dumneavoastra are nevoie de anvelope noi.

Citeste si despre: despre alinierea rotilor si rotatia anvelopelor

Anvelopele produc un zgomot puternic

Anvelopele vechi sunt adesea anvelopele care produc zgomote puternice, deci, daca puteti auzi zgomote in timpului conducerii autovehiculului, atunci sa fiti sigur ca aveti nevoie de un set nou de anvelope.

Ori de cate ori aveti de-a face cu anvelope nepotrivite, veti dori ca unghiul de fuga si de directie sa fie inspectate, de asemenea. 

Citeste si despre: sfaturi despre siguranta anvelopelor tale

Anvelopele functioneaza prost pe timp de ploaie

Pe masura ce anvelopele se uzeaza, banda de rulare va deveni din ce in ce neteda. Acest lucru va duce, in mod obisnuit, la eliminarea unei cantitati mai mici de apa decat cea adecvata, care poate duce la acvaplanare.

Daca autovehiculul dumneavoastra este mai putin sigur sau pur si simplu simtiti ca nu mai aveti tractiunea necesara, ar trebui sa inspectati anvelopele pentru a vedea cat de tocite sunt benzile de rulare ale acestora. 

Citeste si despre: adevarul despre anvelopele resapate

Anvelopele fac ca drumul sa se simta accidentat in timpul condusului

Pe parcursul folosirii anvelopelor, acestea cedeaza si devin mai rigide ca niciodata. Acest lucru duce la situatia in care drumul devine resimtit ca fiind accidentat in timpul conducerii autovehiculului.

Daca simtiti vreodata ca in loc de un autovehicul modern conduceti o cutie din tabla cu acoperis, este posibil sa aveti nevoie de un set nou de anvelope.

Citeste si despre: care sunt cele mai potrivite anvelope pentru condusul pe autostrada

Anvelopele se depresurizeaza

Acest lucru ar trebui sa fie destul de evident, deoarece o anvelopa uzata se va depresuriza adesea, astfel, gasind autovehiculul dumneavoastra cu pana in fiecare dimineata.

Cu toate acestea, nu trebuie sa sariti la concluzii pripite si sa schimbati anvelopa fara a o verifica la un service auto. Jantele deteriorate pot provoca depresurizari chiar daca anvelopa este noua.

Citeste si despre: de ce anvelopele noi au peri de cauciuc pe ele

Verificati vizual anvelopele pentru a observa daca au imperfectiuni

Anvelopele sunt lucruri de lunga durata, asa ca este intelept sa le inspectati vizual cat mai des posibil. Daca observati niste bare de uzura in lateralul anvelopelor, benzi metalice proeminente sau lovituri in peretele lateral al anvelopei, aveti nevoie de un set nou de anvelope, cat mai repede posibil. 

Citeste si despre: azot sau aer in anvelope

Sursa foto: ntb.com, terrysautoandtowing.com, rac.co.uk, instructables.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0407

Acest cod se refera la eroarea senzorului supapei EGR - zona "B" - tensiune scazuta.

Despre motorul R18A de la Honda

Motorul R18A de 1.8 litri a fost prezentat in 2006 pentru Honda Civic. Aceasta noua serie R a fost creata pentru a inlocui vechile motoare din seria D.

Baie de ulei sau carter inferior?

Motorul efectiv este alcatuit din bloc motor, chiulasa sau capul cilindric si din carterul inferior sau baia de ulei.

Cod eroare OBD2 P0157

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de oxigen, tensiunea scazuta a acestuia, ( cilindrul 2 – senzorul 2 ).

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.