Cod eroare OBD2 P0100

Cod eroare OBD2 P0100

Acest cod se refera la defectiunea circuitului fluxului de aer de masa (MAF).

Indicator

Codul P0100 indica faptul ca PCM a detectat o valoare de tensiune care nu este in parametrii normali pentru senzorul de aer de masa.

Setarea parametrilor de cod

Parametrii tipici de setare a codului constau in citiri de tensiune si / sau de rezistenta care variaza cu mai mult de 10% fata de tensiunea de referinta specificata de producator.

Simptome cod eroare OBD2 P0100

Simptomele includ in mod obisnuit pierderea puterii motorului in timp ce se accelereaza, eficienta redusa a combustibilului si aprinderea la bord a ledului care indica o defectiune.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0100

Cauzele obisnuite ale acestui cod sunt o priza deconectata de la senzorul MAF, umiditatea sau murdaria care au afectat banda MAF, un MAF defect, o conducta de admisie a aerului fisurata sau rupta, un filtru de aer infundat sau un PCM defect. Defectiunile PCM sunt rare.

Diagnoza incorecta comuna

Deseori, senzorii MAF sunt inlocuiti atunci cand nu este necesar. Cablurile corodate si / sau conectorii au fost de asemenea probleme raportate de catre tehnicieni.

Diagnostic cod eroare OBD2 P0100

Incepeti diagnosticarea prin verificarea vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor. Cautati cablurile arse si inlocuiti circuitele si conectorii conform cerintelor. Daca cablurile, conectorii si componentele sistemului par a fi in stare normala de functionare, conectati scanerul la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile de eroare stocate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod. Dupa ce codurile sunt sterse, porniti autovehiculul pentru a vedea daca codul reapare. Daca codul nu reapare imediat, este posibil sa aveti o conditie intermitenta.

Conditiile intermitente se pot dovedi a fi o provocare destul de mare pentru a pune un diagnostic si, in cazuri extreme, ar putea sa se agraveze inainte de a se putea pune un diagnostic corect. Verificati daca exista o functionare defectuoasa a circuitelor sistemului MAF sau o problema la alimentarea insuficienta cu aer in motor.   

Verificati daca exista un filtru de aer infundat, o teava de admisie a aerului sparta sau o scurgere de aer inainte de a incepe o diagnosticare electrica. Daca se constata ca aceste elemente sunt in stare de functionare corecta, verificati puterea senzorului MAF, precum si tensiunea senzorului la PCM. Verificati vizual firul MAF pentru a se determina daca exista semne de murdarie sau alte resturi.

Acest lucru poate fi indepartat prin folosirea cu atentie a unui detergent chimic aprobat si a unui tampon de bumbac, apoi prin suflarea cu aer comprimat.

Articole similare
Probleme care cauzeaza vibratii la motor

Probleme care cauzeaza vibratii la motor

Cele mai frecvente 5 cauze care pot determina aparitia de vibratii la nivelul motorului si al caroseriei.

Cod eroare OBD2 P0369

Cod eroare OBD2 P0369

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cu came - zona "B", bancul 1 - tensiune variata.

Cod eroare OBD2 P0662

Cod eroare OBD2 P0662

Acest cod se refera la defectiunea circuitului supapei galeriei de admisie - bancul 1 - tensiune ridicata.

Despre conducerea preventiva pe timp de noapte

Despre conducerea preventiva pe timp de noapte

Un sofer bun este cel care cunoaste si respecta regulile de circulatie, dar si cum sa actioneze pentru a preveni orice situatie riscanta.