Cod eroare OBD2 P0633

Cod eroare OBD2 P0633

Acest cod se refera la eroarea cheii masinii, cheia nu este recunoscuta de catre PCM.

Indicator

Cheia nu este recunoscuta de catre PCM.

Setarea paremetrilor de cod

Daca PCM nu recunoaste cheia, din cauza unei erori de programari sau a unei defectiuni interne, un cod de eroare va fi stocat si un martor ce indica o defectiune se va aprinde in bordul masinii.

Simptome cod eroare OBD2 P0633

Este foarte probabil ca atunci cand PCM nu recunoaste kilometrajul vehiculului, motorul sa nu porneasca.

Cauze comune cod eroare OBD2 P0633

Cea mai comuna cauza a acestui cod este ca PCM a fost inlocuit si nu fost programat pentru a se potrivi cu vehiculul. Alte cauze pot fi un PCM defect, cablajul intrerupt sau scurtcircuitat sau conectorii electrici. Daca bateriza este descarcata pentru o lunga perioada de timp si PCM nu primeste tensiune, acesta va necesita reprogramarea. Perioada de timp pentru ca PCM sa piarda complet memoria variaza de la un model, la altul.

Diagnoze gresite comune

Deoarece aceste defectiuni sau foarte rare, si cauzele posibila sunt limitate, exista putine sau chiar deloc diagnoze gresite.

Diagnoza cod eroare OBD2 P0633

Mai multe instrumente vor contribui la diagnosticarea cu succes a acestui cod.

Un scaner adecvat si un volt/ohmmetru digital vor fi esentiale in realizarea unui diagnostic reusit al acestui cod. Incepeti cu o inspectie vizuala a tuturor cablurilor si conectorilor.

Reparati sau inlocuiti cablajul, conectorii si componentele deteriorate, deconectate, scurtcircuitate sau corodate, dupa caz.

Retestati intotdeauna sistemul dupa ce reparatiile au fost finalizate pentru a asigura succesul. Daca toate cablurile, conectorii si componentele (inclusiv sigurantele) ale sistemului apar in ordine normala, conectati scanerul (sau cititorul de coduri) la conectorul de diagnosticare si inregistrati toate codurile memorate.

Aceste informatii pot fi extrem de utile in diagnosticarea conditiilor intermitente care ar fi putut contribui la stocarea acestui cod.

Sistemele moderne OBD2 sunt programate sa functioneze numai intr-un singur vehicul individual. Datele vehiculului sunt programate in PCM si apoi partajate cu toate celelalte module prin intermediul retelei CAN.

 Daca modulul PCM este inlocuit sau alt modul, acesta trebuie reprogramat pentru a se potrivi cu vehiculul. Tipul de vehicul, numarul de identificare, kilometrajul si sistemul antifurt sunt incluse in procesul de reprogramare a modulului in cauza. Diagnosticarea cauzei acestui cod se poate dovedi a fi imposibila fara utilizarea unui scaner adecvat sau a unui Autohex. Daca reparatiile recente au inclus inlocuirea modulului de comanda, atunci este posibil ca problema sa fie o reprogramare a sistemului.

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pompei injectorului reductor - tensiune scazuta.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului ECT – nivel intermitent.

Acest cod se refera la eroarea rezistentei HO2S la incalzire (senzorul 3 al cilindrului 1).

Afla de la Dailydriven cat de trebuie sa inspectezi sistemul de servodirectie? Din ce este compusa directia masinii?