Masina pierde lichid de frana?

Masina pierde lichid de frana?

Un vehicul nu poate fi condus fara frane care nu functioneaza corect. In cazul in care sistemul dumneavoastra de franare ar avea defectiuni, acestea ar putea fi probabil din cauza unor scurgeri de lichid de frana.

In sistemul de franare exista patru locuri unde ar putea avea loc scurgeri, ar putea fi la cilindrul pincipal, la etrierul franei din fata, la conductele sistemului de franare si la etrierul franei din spate. Indiferent de locul scurgerilor, simptomele vor fi cu siguranta recunoscute.

5 simptome ale scurgerilor de lichid de frana

1. Lumina de avertizare

Primul simptom pe care o sa il observati este martorul sistemului de franare aprins in tabloul de bord al masinii. Este posibil sa nu aveti o problema serioasa, dar ar fi bine sa faceti o verificare asupra sistemului de franare.

2. Pedala de frana moale

Conductele de frana ar trebui sa aiba doar lichid de frana in interior, daca exista o scurgere de lichid si aerul se amesteca cu lichidul de frana din interior, atunci lichidul de frana nu va curge corect. Ca urmare, atunci cand apasati pedala de frana aceasta va fi foarte moale.

3. Pedala de frana prea jos

In cazul in care aerul continua sa intre in interiorul conductelor de frana cat timp are loc o scurgere, atunci va duce la contaminarea lichidului de frana.

In plus, se va forma condens, ceea ce va determina ca pedala de frana sa fie deplasata foarte jos. Dupa ce reparati scurgerea, trebuie sa efectuati o aerisire si sa inlocuiti lichidul de frana cu unul nou.

Citeste si despre: cand trebuie schimbat lichidul de frana

4. Urma de lichid sub masina

Daca vedeti ca aveti urme de lichid sub masina si v-ati confruntat cu unul dintre primele trei simptome, atunci sigur exista o scurgere de lichid de frana. Ar trebui sa mergeti imediat cu masina la un service pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata.

5. Masina nu se opreste

Cel mai grav simptom posibil va fi si unul care il veti vedea cu siguranta. Nu ar trebui sa ajungeti la acest simptom pana cand nu le-ai experimentat pe celelalte. Daca ati ignorat simptomele prezentate mai sus, atunci intr-un final masina nu se va mai opri la actionarea pedalei de frana. Acest lucru ar putea duce la un accident catastrofal.

Costul reparatiilor

Costul de reparare a scurgerilor de lichid de frana va depinde de locul unde au loc aceste scurgeri. Dupa cum am mentionat mai sus, exista patru locuri unde pot avea loc scurgeri de lichid de frana. De cele mai multe ori nu va trebui sa inlocuiti componentele ci doar sa reparati scurgerile, un cost mediu ar fi in jur de 500 si 1000 lei pentru repararea scurgerilor.

Citeste si despre: probleme cu sistemul de franare

Sursa foto: autoguru.com.au, reddit.com

Articole similare

Intretinerea de baza a autovehiculului necesita, de regula, respectarea controalelor de rutina si a reviziilor conform intervalelor de mai jos.

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - probleme la supapa de control - circuit deschis.

PCM a detectat o tensiune in circuitul injector de combustibil (pentru injectorul de combustibil din cilindrul 8) care nu e in conformitate cu valoarea de referinta a producatorului.

Nu este indicat sa mergi cu masina daca pierde lichid. Acest lichid poate fi lichid de frana sau antigel si deplasarea ta nu va fi de durata.