Vibratii la masina - cum sa determini cauzele

Vibratii la masina - cum sa determini cauzele

Exista mai multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand te confrunti cu fenomenul de aparitie a unor vibratii. Vibratiile sunt insotite de zgomote caracteristice care te pot alarma.

In continuare iti prezentam unele dintre cele mai frecvente cauze care pot determina aparitia de vibratii la nivelul motorului. Cunoasterea acestora iti va permite sa iti pastrezi calmul intr-o astfel de situatie si sa informezi corespunzator mecanicul atunci cand te prezinti cu masina in service.

Citeste si despre: masina scoate zgomote si vibratii la franare

1. Bujii invechite

In cazul in care bujiile nu mai functioneaza corespunzator este posibil sa te confrunti cu fenomenul de aparitie a vibratiilor la nivelul motorului. Daca bujiile sunt murdare, acestea nu se vor aprinde corespunzator. In aceasta situatie, tot ceea ce ai de facut este sa instalezi niste bujii noi.

2. Cabluri desprinse sau desfiletate

In situatia in care un cablu se desfileteaza sau se desprinde cu totul s-ar putea sa te confrunti cu un fenomen de aparitie a vibratiilor la nivelul motorului. In aceasta situatie vibratiile vor fi destul de puternice. Tot ce ai de facut insa in acest caz este sa conectezi cablurile in pozitia lor initiala.

3. Defectarea suportilor de motor

Daca ai observat faptul ca motorul vibreaza excesiv atunci cand pui masina in modulul parcare, acesta reprezinta un semn al unei transmisii defecte sau a unui suport motor defect. Pentru a verifica, trebuie sa lasi masina pe liber si sa vezi daca ea continua sa vibreze ca mai inainte. In cazul in care situatia persista este bine sa verifici motorul in cadrul unui service specializat.

4. Sistem defectuos sau slab reglat de alimentare cu combustibil

O astfel de problema poate sa duca la aparitia unor vibratii neplacute. In aceasta situatie este necesar sa cureti sistemul de alimentare cu combustibil pentru a te asigura ca acesta circula liber fara a intampina vreun obstacol. In acest fel vei ajuta masina sa functioneze mult mai eficient

5. Curea de distributie defecta

O defectiune la nivelul curelei de distributie poate determina aparitia unor vibratii la nivelul motorului. Pentru a evita o astfel de problema verifica periodic starea curelelor si asigura-te ca acestea nu prezinta fisuri si nu par largite.

Suportul de motor poate sa se defecteze in sensul ca permite motorului sa se deplaseze si sa transmita vibratii. Cele mai multe autoturisme sunt prevazute cu 4 suporti de motor, in timp ce altele sunt prevazute cu mai mult de atat.

Chiar si in situatia in care un singur suport nu mai functioneaza corespunzator pot sa apara vibratii. Daca problema nu este localizata la acest nivel, vibratiile s-ar putea sa indice faptul ca va fi necesara schimbarea combustibilului sau verificarea galeriei de admisie. In cazul in care exista anumite obstacole care nu permit trecerea aerului sau combustibilul este murdar este posibil ca motorul sa fie afectat.

Citeste si despre: probleme care cauzeaza vibratii la motor

Sursa foto: carfromjapan.com, topgear.com.ph

Articole similare

Acest cod OBD2 apare odata cu o eroare a circuitului senzorului ECT – nivel redus

.

Acest cod se refera la o eroare care apare sub forma unei tensiuni scazute cand vine vorba de circuitul solenoid A - turbocompresor cu deseuri.

In acest articol vom discuta despre beneficiile unei masini electrice si ale unei masini hibride, punand accentul pe autonomie, consum etc.

In continuare va vom prezenta 7 posibile cauze ale vibratiilor si ale zgomotelor in momentul franarii.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.