Cand trebuie schimbat lichidul de curatare al parbrizului?

Cand trebuie schimbat lichidul de curatare al parbrizului?

Parbrizul masinii tale se murdareste cu timpul. Ingheata, se prafuieste si devine un impediment pentru vederea clara a soferului. De aceea, este o prioritate maxima ca lichidul de curatare sa fie valabil in orice moment.

Fiecare vehicul este echipat cu un sistem de curatare a geamului din fata, numit sistem de curatare al parbrizului. Contine urmatoarele: Un rezervor pentru retinerea lichidului de curatare; O pompa pentru lichidul de curatare; Furtunuri pentru lichidul de curatare; Duze sau sprayere pentru lichidul de parbriz; Un buton pentru activarea sistemului; Un sistem prevazut cu stergatoare.

Cand parbrizul este murdar, apasati butonul de activare a lichidului, care, de regula, se afla la nivelul semnalizarilor. Vehiculele echipate cu un sistem de curatare pentru geamul din spate au un buton separat de activare. Fluidul de curatare actioneaza sub forma de spray, iar stergatoarele curata lichidul de pe parbriz.

Citeste si despre: cum functioneaza stergatoarele cu senzor de ploaie

Schimbarea lichidului de curatare

Lichidul de curatare se va termina eventual, desi la fiecare utilizare se foloseste o cantitate infima de lichid. Pe vreme geroasa de iarna sau in conditiile unui drum plin de praf si noroi, veti avea nevoie de mult mai mult lichid de curatare.

Acesta ar trebui umplut la fiecare verficare a masinii la service, ori de cate ori se termina sau la trecerea de la un anotimp la altul.

Lichidul de curatare impotriva insectelor este un amestec sapunos, ideal pentru inlaturarea insectelor si a mizeriei de pe parbriz. Daca il folositi pe timpul verii, asigurati-va ca rezervorul a fost golit inainte de perioada iernii. Daca lichidul de curatare nu este prevazut cu antigel, asa cum este lichidul impotriva insectelor, poate ingheta in rezervor, fapt ce produce daune atat rezervorului cat si pompei.

Rezervorul se poate sparge, urmand ca lichidul sa se scurga in afara, deci nu veti mai putea folosi lichidul deloc. Daca pompa ingheata si se strica, nu va mai putea functiona corect, nemairealizand transmiterea lichidului.

Folositi lichid de curatare a parbrizului care contine antigel pe timpul iernii, pentru a preveni daune asupra sistemului de curatare. Poate fi folosit si la indepartarea ghetii sau a zapezii care s-a adunat pe geam.

Citeste si despre: cum functioneaza sistemul de curatare a farurilor

Sursa foto: shutterstock.com

Articole similare

Cum iti dai seama ca iti cedeaza cutia de viteze?

Este foarte important sa stiti care sunt semnele clare ca transmisia masinii urmeaza sa cedeze.

Ce ulei de servodirectie sa alegi?

Sfatul nostru este sa cumparati mereu ulei de inalta calitate pentru a va proteja sistemul hidraulic ( in cazul nostru sistemul de servodirectie).

Cod eroare OBD2 P0352

Acest cod se refera la eroarea circuitului primar/secundar al bobinei de aprindere - Circuitul B.

Cum sa curatati covoarele din masina

Ai varsat suc in masina? Afla cum sa cureti covorasele acasa si sa scoti si petele.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.