Ce trebuie sa faci pentru a intretine corect masina

Ce trebuie sa faci pentru a intretine corect masina

In continuare va prezentam cateva sfaturi de care este bine sa tineti cont la intretinerea masinii.

In prezent, autoturismele nu mai sunt considerate obiecte de lux din moment ce sunt achizitionate si folosite de un numar foarte mare de persoane, permitand ca deplasarea intre locatii sa se realizeze sigur si rapid.

Avand in vedere investitia realizata in achizitionarea acestor masini, ar fi bine sa cunoastem ce putem face pentru a le creste durata de viata si pentru a le pastra in conditii cat mai bune pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Citeste si despre: motive pentru care ar fi bine sa respectati reviziile masinii

Modalitati de a prelungi durata de viata a masinii

Schimbarea frecventa a uleiului

Uleiul este esential pentru functionarea corecta a motorului, prin urmare este necesar ca acesta sa fie inlocuit periodic.

Majoritatea autoturismelor din ziua de azi necesita o manopera de schimbare a uleiului la fiecare 10.000 pana la 20.000 de km, in timp ce altele s-ar putea sa necesite inlocuirea acestuia mult mai frecvent ( masini sport, motoare de turatie ).

Cel mai indicat ar fi sa respectati un anumit program de intretinere a autovehiculului pentru a va da seama cat de frecvent este necesar sa inlocuiti uleiul.

Schimbarea frecventa a uleiului nu reprezinta o manopera care este greu de realizat acasa daca aveti un minim de cunostinte mecanice.

Aparitia de zgomote ciudate

Incercati sa fiti atent si sa va dati seama daca au aparut zgomote pe care nu le-ati mai auzit pana acum in timpul rularii.

De exemplu, un sunet ca un click poate sa indice faptul ca aveti un cui la nivelul pneurilor. Un sunet ca de razuire in momentul in care sunt apasate franele poate sa indice faptul ca exista contact intre doua suprafete metalice, datorate tocirii placutelor de frana.

In cazul in care nu reusiti sa va dati seama de provenienta zgomotului dar si de cauza care a determinat aparitia acestuia este bine sa va adresati unui service specializat pentru a rezolva cat mai urgent problema.

Aerisirea sistemelor de racire

Temperatura de functionare a motorului este reglata prin intermediul unui sistem de racire. Acest sistem de racire foloseste un lichid special.

Dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca acest lichid folosit in sistemul de racire nu este contaminat cu impuritati. Modalitatea in care puteti sa va asigurati de acest lucru este de a realiza aerisirea periodica a sistemului de racire.

Citeste si despre: cum se goleste sistemul de racire al masinii

Conduceti prudent

Datoria dumneavoastra este de a conduce prudent astfel incat sa asigurati o durata de viata cat mai lunga autoturismului. Puteti realiza acest lucru daca aveti grija sa nu schimbati vitezele atunci cand nu trebuie dar si sa evitati accelerarea prea rapida.

Evitati pe cat posibil supraincalzirea motorului, ramanerea fara combustibil si evitati gropile si denivelarile care va pot afecta sistemul de suspensie dar si de directie.

Inlocuirea filtrului de aer

Filtrul de aer joaca un rol deosebit de important in functionarea corecta a masinii dumneavoastra. In cazul in care nu este inlocuit la timp poate duce la un consum de combustibil crescut.

Masinile mai moderne sunt prevazute cu un filtru de aer de interior, filtru care se poate infunda ca urmare acumularii de reziduuri. Asigurati-va ca schimbati periodic filtrul de aer pentru a preveni aparitia acestui tip de probleme.

Citeste si despre: filtru de aer sport sau standard

Sursa foto: officinegiaracuni.com, hip2save.com, colonyoneauto.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul A - tensiune scazuta.

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 2 - tensiune slaba.

Termostatul este o componenta extrem de importanta pentru bunastarea motorului, iar din acest motiv este necesar sa se deschida atunci cand trebuie.

In Romania, aproximativ un sfert dintre masini circula fara asigurare RCA valabila. Unele dintre acestea au numere straine si le-a expirat asigurarea.

Cauti o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.