Anvelopa mea are un holsurub in ea. Ce ar trebui sa fac?

Anvelopa mea are un holsurub in ea. Ce ar trebui sa fac?

Daca aveti un holsurub in anvelopa masinii este periculos sa conduceti in continuare. Daca vi se intampla acest lucru, puteti folosi un dop pentru anvelope sau un petic din cauciuc cald (plasture), sau puteti cumpara o noua anvelopa.

La un moment dat in cariera dumneavoastra de conducator auto, ajungeti sa observati la unul din pneurile vehiculului dumneavoastra stralucirea unghiulara a unui cap de holsurub pe suprafata de rulare.

Este un sentiment de neliniste cand trebuie sa conduci cu un holsurub in anvelopa. Cum procedati in aceasta situatie? Ar trebui sa il reparati imediat? Anvelopa are scurgeri de aer?

Doar pentru ca anvelopa dumneavoastra are un holsurub in ea, acest lucru nu inseamna ca aveti o anvelopa dezumflata. In unele cazuri, holsurubul poate fi destul de scurt incat nici nu ajunge sa treaca de zona etansa a anvelopei.

In alte cazuri, traiectoria lui poate sa ocoleasca aceasta zona in totalitate. Sau daca holsurubul a patruns exact in zona etansa a cauciucului, aceasta poate fi sigilata sau complet sigilata in jurul holsurubului ofensator. Uite ce ati putea sa faceti in aceasta situatie:

Verificati presiunea anvelopei

Tineti un indicator al presiunii pentru anvelope intotdeauna in vehiculul dumneavoastra. Ar trebui sa verificati presiunea din anvelope de fiecare data cand faceti plinul rezervorului.

In cazul in care anvelopa are presiunea mult mai scazuta decat ar trebui sa fie, schimbati anvelopa cu una de rezerva sau cereti ajutorul unui mecanic pentru a o schimba, iar cauciucul cu holsurubul in el, reparati-l profesional sau schimbati-l cat de repede posibil.

Daca presiunea este doar cu putin scazuta, completati si duceti autovehiculul intr-un service auto, unde poate fi verificata presiunea.

Cititi si despre: sunt anvelopele late mai bune

Indepartati holsurubul si reparati cauciucul

Un  aspect intotdeauna neglijat cand vine vorba de repararea anvelopei are legatura cu centurile de otel din interiorul straturilor anvelopei.

Cand pneul este afectat, apa, zapada si umiditatea pot sa manance centurile de otel si sa provoace coroziune. Acest lucru va poate compromite anvelopa, iar centura va sfarsi prin a ceda si a provoca anvelopa sa isi piarda din proprietati.

Reparati gaura provocata cu ajutorul unei combinatii dintre un dop si un petic de cauciuc, singura metoda aprobata de reparare a pneurilor.

Cititi si despre: cum sa ai grija de anvelopele masinii tale

Inlocuiti anvelopa daca este necesar

Din pacate, exista si zone ale anvelopei care nu pot fi reparate, precum peretele lateral sau flancul. In ambele locatii, exista prea multa flexibilitate si miscare, astfel incat combinatia dintre un dop si un petic de cauciuc nu poate rezista.

De asemenea, daca punctia este in zona de rulare, iar gaura facuta de holsurub este mai mare de un sfert de inch, aceasta nu poate fi reperata in siguranta. Indiferent daca este vorba de locatie sau dimensiune, sunt momente in care reparatia anvelopelor nu este posibila, astfel anvelopele trebuie inlocuite.

Nu conduceti cu un holsurub in anvelopa. Mergeti la un service auto pentru a avea o verificare profesionala a autovehicului si reparati anvelopa cat mai repede posibil.

Cititi si despre: cum poti sa verifici singur uzura anvelopelor

Sursa foto: tirerack.com, mynissanleaf.com, treehugger.com, youtube.com, jaguarforums.com

Articole similare

Modalitati prin care poti face economii la reparatia masinii

Cei mai multi dintre noi sunt de parere ca singura modalitate pe care o avem la dispozitie pentru a face economii este aceea de a ne repara singuri masina acasa.

Cod eroare OBD2 P0777

Acest cod se refera la eroarea circuitului solenoidului de control a presiunii - solenoid B - solenoid blocat.

Ce semnifica martorul SRS?

Sistemul airbag este alcatuit dintr- un sistem de control al airbag-urilor, mai multi senzori de avarie si un numar diferit de airbag-uri.

Cod eroare OBD2 P0271

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 4 - tensiune ridicata.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.