Anvelopele All-Season: sunt bune pentru masina ta?

Anvelopele All-Season: sunt bune pentru masina ta?

Avand in vedere ca anvelopele sunt singurele parti ale autoturismului ce iau contact direct cu carosabilul, rolul acesteia este unul crucial, desi multi dintre voi stiti aceste lucruri, acest aspect se neglijeaza, si spuneti "mai merge un sezon", desi mai au 1 – 2 milimetri grosime in profil.

O anvelopa premium ofera calitate, siguranta de franare, confort si siguranta in curbe alaturi de un consum mai redus de combustibil. Rezistenta acesteia este mai buna iar cu trecerea timpului si uzura acesteia este mai redusa fata de una "no name”.

Desi anvelopa all-season ar fi premium, iti asumi din start ca ai un risc mai mare in timpul mersului, asta putand sa se vada mai ales pe vreme de zapada, deoarece acestea nu se vor apropia niciodata de eficienta maxima, deci acest tip de anvelopa practic nu va fi nici de vara nici de iarna, fiind un compromis, vom avea un consum mai ridicat decat cel in cazul anvelopelor dedicate fiecarui sezon, si bineinteles eficienta mai redusa.

Citeste si despre: top avantaje la anvelope noi

Ce fel de anvelope ar fi indicate pentru masina ta?

Depinde de la caz la caz, in cazul in care detii o masina cu valente sportive, poti alege cu incredere un set de anvelope premium, dar si in functie de climat.

De exemplu, pentru o masina cu propulsie, in conditii de ierni mai lungi si de mai multa zapada in general, unde avem multe pante, ideal este sa avem anvelope dedicate pentru iarna si vara separat, eventual si lanturi speciale pentru rotile motrice in conditii mai grele.

Rolul anvelopelor all-season

Aceste anvelope sunt proiectate sa mearga in orice conditii cu anumite limite, fie de iarna fie de vara, unde putem intalni carosabil uscat, umed, plin de zapada etc.

Avantajul lor este ca nu mai trebuie sa schimbam in fiecare sezon anvelopele si nu trebuie sa mai cautam loc de depozitare pentru acestea dar nici nu mai platim schimbul acestora.

Ca dezavantaje, avem o uzura mai rapida decat in cazul anvelopelor normale, deoarece le utilizam pe tot parcursul anului, in timp ce la cele uzuale (dedicate fiecarui sezon) le folosim maxim 6 - 9 luni pe an.

Ca si aspect al caii de rulare, si aici ma refer la cea care se afla in contact cu asfaltul, anvelopele all-season nu ar parea ca ar fi cu mult mai diferite decat cele normale, cele dedicate fiecarui sezon in parte.

Au aceeasi inaltime si un profil asemanator de evacuare al apei. In general sunt la fel de zgomotoase si se tocesc putin mai rapid, intre 50.000 si 65.000 de km.

Citeste si despre: sfaturi despre siguranta anvelopelor

Sunt anvelopele all-season recomandate pentru Romania?

Anvelopele all-season au eficienta acceptabila pana la temperaturi de maxim -5 °C, sub aceasta temperatura ideal ar fi sa se utilizeze anvelope de iarna.

Ele au fost deci proiectate pentru tari cu un climat diferit de al nostru, unde temperaturile medii in anotimpul de iarna sunt mai ridicate decat in tara noastra, unde rar scad sub 0 °C.

Ideal, in cazul unor masini ce nu au valente sportive, si mai ales daca au tractiune fata, avand un buget mai redus, spatiu ce nu permite depozitarea acestora si in cazul in care facem kilometri putini se poate opta pentru anvelope all-season, ideale fiind bineinteles cele premium.

Anvelopele contin cauciuc, cauciuc ce este diferit de la un model la altul, de la o marca la alta. Este bine de stiut ca materialul din care a fost realizata anvelopa all-season nu este proiectata sa ruleze in conditii de temperaturi foarte scazute, reprezentand un compromis ce are legatura si cu siguranta ta si a pasagerilor si a participantilor la trafic.

Citeste si despre: totul despre anvelopele la mana a doua

Sursa foto: amazon.com, safebee.com, caroutfitter.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0304

Cod eroare OBD2 P0304

Acest cod se refera la eroarea cilindrului 4, rateul acestuia.

Cod eroare OBD2 P0290

Cod eroare OBD2 P0290

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 10 - variatii de tensiune.

Cod eroare OBD2 P0284

Cod eroare OBD2 P0284

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 8 - variatii de tensiune.

Cod eroare OBD2  P0209– Defectiune Circuit Injector-Cilindrul 9

Cod eroare OBD2 P0209– Defectiune Circuit Injector-Cilindrul 9

PCM a detectat o tensiune in circuitul injector de combustibil (pentru injectorul de combustibil din cilindrul 9) care nu e in conformitate cu valoarea de referinta a producatorului.