Motorul VW 2.5 litri TDI PD

Motorul VW 2.5 litri TDI PD

Modelul 2.5 R5 TDI PD este urmatoarea generatie de motor diesel de 2,5 litri in linie dupa modelul 2.5 R5 TDI. Motorul a salvat dimensiunile principale si configuratia, dar este noua dezvoltare.

Motorul este fabricat in intregime din aliaj de aluminiu. Exista un nou design al blocului cilindric fabricat dintr-un aliaj de aluminiu cu rezistenta ridicata.

Are fete de cilindru acoperite cu plasma, ceea ce inseamna ca nu exista placute de cilindru. In acest caz, este aproape imposibil sa reconstruim acest bloc de motor.

Motorul are o chiulasa proiectata cu flux incrucisat (orificiile de admisie si orificiile de evacuare se afla pe laturile opuse ale capului), ceea ce asigura un debit mai bun de combustibil si aer.

Capul cilindric are doua supape pe cilindru (10 supape total), tacheti si un arbore cu came unic pe partea de sus (SOHC). Cureaua de distributie a fost scoasa, iar acum exista un sistem al angrenajelor. Alternatorul, pompa cu turbina pentru servodirectie si compresorul de aer conditionat sunt conduse de asemenea si de sistemul angrenajelor.

Citeste si despre: motorul Volkswagen Audi 4.2 TDI

Motorul are cea de-a doua generatie de injectoare de unitate Bosch Pumpe Düse (DP) actionate cu arbore cu came si injectie directa (sistem de injectie a pompei).

Gazele de esapament rotesc turbocompresorul cu geometrie variabila a turbinei (VTG) si aerul trece printr-un intercooler intr-un colector de admisie din aluminiu turnat.

Acest motor este echipat cu sistem de recirculare a gazelor de esapament si cu un racitor de recirculare a gazelor de esapament in mai multe variante.

Toata functionarea motorului este controlata de sistemul de management al motorului Bosch EDC 16 orientat pe cuplu. Diferenta maxima de putere intre varianta de 131 CP (96 kW) si varianta de 174 CP (128 kW) se datoreaza modificarilor software si designului turbocompresorului.

Aplicabilitate

Volkswagen Transporter (T5), 2004-2007 Volkswagen Touareg

Probleme ale motorului VW 2.5 litri TDI PD si fiabilitate

Motoarele TDI de 2,5 litri TDI nu sunt la fel de durabile ca si versiunea anterioara. Dar este un motor destul de bun si foarte fiabil daca faceti intretinerea bine.

Unii oameni aveau probleme la cilindru si la arborii cu came, dar mai des datorita folosirii uleiului gresit. Unele motoare au garniturile de etansare din cauciuc in compartimentul de combustibil din jurul injectorului si au scurgeri de motorina in ulei si au presiunea scazuta.

Citeste si despre: motorul Volkswagen Audi 1.8 TSI/TFSI

Sursa foto: youtube.com

Articole similare

Acesta este un proces in cadrul caruia motorul este dezasamblat, inspectat, curatat si reparat, daca este necesar.

Siguranta unei masini este o cerinta obligatorie impusa tuturor constructorilor. Siguranta masinii tale este data de sisteme active si pasive.

In cazul in care este necesar sa cureti convertorul catalitic al masinii si te gandesti ca aceasta este o munca destul de dificila... te inseli.

Sistemul airbag este alcatuit dintr- un sistem de control al airbag-urilor, mai multi senzori de avarie si un numar diferit de airbag-uri.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.