Cum iti dai seama ca sistemul de aer conditionat e pe cale sa se defecteze?

Confortul din interiorul masinii depinde foarte mult de functionalitatea aerului conditionat. Ca e prea frig afara sau prea cald, aerul conditionat e de multe ori primul sistem al masinii care porneste dupa motor.

 

Citeste si despre: cum functioneaza sistemul de aer conditionat al masinii

 

 

Care sunt semnele care anunta ca aerul conditionat al masinii e pe cale sa cedeze?

 

Ai dat aerul pe 16 grade insa ai impresia ca aerul nu este deloc rece si in unele cazuri mai cald decat aerul de afara. Cauza poate sa fie o garnitura care a cedat sau un furtun care lasa freon sa iasa din instalatie sau mai rau, lasa freonul sa ajunga la compresor.

Daca se intampla asta du-te cu masina la un mecanic si poti sa salvezi sistemul de aer inainte sa trebuiasca sa inlocuiesti compresorul.

 

Dai aerul conditionat pe rece dar din cand in cand ai impresia ca baga si aer cald, dupa iar rece. Ce se intampla? Sunt destul de multe cauze, cea mai intalnita este aceea in care ajunge aer sau apa in sistemul de aer conditionat, care infunda supapa de expansiune.

Alte probleme pot fi: furtun spart, compresor pe cale sa se defecteze sau o scurgere de freon. Spune-i mecanicului tau exact care sunt simptomele si el te poate ajuta mai departe.

Fluxul de aer scade in intensitate. Ventilatorul radiatorului de A/C poate fi defect, evaporatorul poate fi prea murdar sau un furtun poate fi spart.

In acest caz te sfatuim sa te indrepti cu masina catre mecanic, din pacate, daca nu esti tu insuti mecanic, nu prea ai cum repara aceasta problema si nici nu se va remedia de la sine.

 

Citeste si despre: cand trebuie schimbat filtrul de polen

 

 

Din ventilatie vine un miros urat, de sosete murdare. Cumva, sistemul de aer conditionat prinde mucegai. Evaporatorul este mai tot timpul umed si cu timpul se poate forma mucegai.

O alta cauza poate mai plauzibila, poate fi un filtru de cabina ( filtru de polen ) murdar sau prea vechi. Verifica cartea masinii sa aflii unde este si il poti inspecta singur.

 

4 sfaturi despre cum sa prelungesti viata sistemului A/C al masinii tale:

 

- porneste aerul conditionat cel putin o data pe saptamana, acest lucru ca ajuta la intretinerea compresorului;

 

- porneste aerul pe dezaburire 5-10 minute pe saptamana pentru a prevenii formarea de mucegai in conducte;

 

- foloseste aerul conditionat iarna - va scapa aerul din cabina de umiditatea in exces si va impiedica aburirea geamurilor pe interior;

 

- inainte de vara, verifica nivelul de freon si odata cu asta si integritatea si functionalitatea intregului sistem A/C.

 

 

Citeste si despre: cum scapati de mirosurile neplacute din masina

 

 

 

Sursa foto: blog.firestonecompleteautocare.com, griffinautocare.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate