Despre motorul duratec HE de la Ford

Despre motorul duratec HE de la Ford

Motorul Duratec HE de 2,0 litri este identic cu motorul de 1,8 litri, dar are diametrul mai mare (87,5 mm). Motorul a fost proiectat de compania japoneza Mazda (modelul LF al seriei MZR).

Motorul Duratec de 2,0 litri este preferabil in comparatie cu motorul de 1,8 litri. Consuma aceeasi cantitate de combustibil, dar motorul in sine este mai puternic, mai silentios, are mai mult cuplu.

Motorul are un lant de distributie (nu curea). Nu exista motoare hidraulice / tacheti in motor. Durata de viata a motorului Duratec HE 2.0 este de aproximativ 300.000 de km, insa, in practica, puteti gasi masini echipate cu acel motor care are kilometraj mai mare de 500.000 de km.

Citeste si despre: inlocuirea lantului de distributie

Noul Duratec HE GDI Ti-VCT a inlocuit acest motor in 2010. Dar ne vom aminti de motorul Duratec 2.0 ca fiind fiabil, durabil, cel mai bun din toate motoarele Duratec.

Citeste si despre: ce inseamna fiabilitatea masinii

Aplicabilitate

Ford S-Max, Ford C-Max Mk I, Ford Mondeo Mk III and Mk IV, Ford Focus Mk II, Mazda 3, Mazda 5, Mazda 6, Ford Galaxy Mk III

Probleme ale motorului Duratec HE 2.0 l si fiabilitate

1. Capacele cu arborele cu came nu sunt fiabile.

2. Termostatul se distruge foarte des. Apoi motoarele nu se incalzesc sau invers. Aceasta problema se intampla la 90.000 de km.

3. Supapa pentru galeria de admisie poate provoca aprinderea in bord a martorului "verifica motor/check engine". Daca masina nu se accelereaza dupa 3000 rpm, poate problema ta este la acea valva.

Citeste si despre: motorul DLD-416 de la Ford

Sursa foto: drive2.ru

Articole similare
Despre schimbul de ulei

Despre schimbul de ulei

Cele mai multe masini care ajung intr-un service auto, au nevoie de efectuarea schimbului de ulei si a filtrelor.

Totul despre supraincalzirea motorului

Totul despre supraincalzirea motorului

Atunci cand motorul se supraincalzeste, cu siguranta trebuie sa cititi acest articol pentru a putea remedia problema, sau, puteti merge in service.

Ce se intampla daca nu platesti amenda de circulatie?

Ce se intampla daca nu platesti amenda de circulatie?

Amenzile se pot plati la Trezorerie, sediile Postei Romane, prin transfer bancar sau la sucursalele CEC Bank.

Cele mai frecvente probleme ale motorului pe care sa nu le ignori

Cele mai frecvente probleme ale motorului pe care sa nu le ignori

Dupa cum bine stii, motorul este esential pentru buna functionare a masinii tale. De aceea este bine sa il intretii pentru o perioada cat mai lunga.