Cum pregatim masina de sezonul estival?

Caldura de vara, praful si traficul in regimul oprire-plecare au o influenta negativa asupra oricarui autovehicul. Trebuie sa urmezi cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti asiguri masina pe timpul de vara.

 

1. Aerul conditionat

Verificati daca aerul conditionat a fost investigat de un mecanic calificat. Modelele noi de AC au filtre de aer care filtreaza aerul care intra in sistemul de incalzire si de aer conditionat. Verificati manualul masinii pentru intervalul de inlocuire a acestuia. 

scrie un review despre masina ta

 

2. Sistemul de racire

Cea mai mare cauza a defectiunilor pe timpul de vara este supraincalzirea. Nivelul, starea si concentratia lichidului de racire trebuie verificate periodic.

 

3. Uleiul

Schimbati uleiul si filtrul de ulei asa cum se specifica in manualul masinii dumneavoastra (la fiecare 8000 - 12.000 km), mai des daca folositi masina in mod frecvent, daca faceti calatorii lungi cu o multime de bagaje.

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

Trebuie sa aveti un mecanic calificat pentru a schimba uleiul si filtrul de pe autoturismul dumneavoastra pentru a elimina orice alte complicatii mai tarziu.

 

Citeste si despre: ulei pentru motoare cu kilometri multi

 

4. Performanta motorului

Inlocuiti celelalte filtre ale autovehiculului (filtrul de aer, combustibil, sistemul de ventilare a carterului motorului etc.) conform recomandarilor si, mai des, in conditii de praf trebuie avut in vedere ca filtrele trebuie schimbate mai des.

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

Problemele cu autovehiculul dumneavoastra sunt amplificate atat de vremea extrem de rece, cat si de cea extrem calda.

 

5. Stergatoarele de parbriz

Un parbriz murdar oboseste ochii si poate reprezenta un risc pentru siguranta. Inlocuiti lamelele uzate si asigurati-va ca aveti o cantitate mare de solvent de spalare a parbrizului.

 

Citeste si despre: cinci motive pentru care stergatoarele de parbriz nu mai functioneaza

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

 

6. Anvelopele

Rotiti anvelopele la fiecare 8.000 - 12.000 km. Verificati presiunea in anvelope, iar pentru o masurare mai exacta, trebuie sa o efectuati o data pe saptamana, in timp ce rotile sunt reci. Nu uitati sa verificati si piesele de schimb si asigurati-va ca mufa este in stare buna.

Verificati daca exista taieturi si gauri pe peretii laterali ale anvelopelor. O aliniere poate fi efectuata daca exista o uzura inegala a benzii de rulare sau daca autovehiculul dumneavoastra este inclinat pe o parte.

 

7. Franele

Franele trebuie inspectate conform recomandarilor din manualul masinii dumneavoastra sau mai devreme, in cazul in care observati pulsatii in volan in timpul franarii, zgomote sau distante mult mai lungi de oprire.

Problemele minore ale franelor trebuie reparate cu promptitudine pentru a asigura siguranta autovehiculului in viitor. Trebuie sa aveti un mecanic cu experienta  care va trebui sa inlocuiasca franele autovehiculului dumneavoastra, daca este necesar, pentru a va asigura ca nu vor aparea probleme serioase in viitor.

 

8. Acumulatorul de baterii

Bateriile pot sa nu mai functioneze in orice moment al anului. Singura modalitate exacta de a detecta o baterie slaba este echiparea profesionala.

 

Citeste si despre: ce sa faceti in cazul in care masina se defecteaza

 

 

Sursa foto: sunsetvw.com, allstarcolumbia.com, cueter.com, brakeandserviceworld.co.uk

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate